Nya regler kring SMS-gåvor

Nya regler kring SMS-gåvor

Från och med den 1 februari gäller nya regler för SMS-gåvor. För att fortsätta kunna göra SMS-betalningar eller ge en gåva behöver du vara kund hos WyWallet. 

WyWallet är startat av mobiloperatörerna för att erbjuda enkla och säkra mobila betalningar via SMS, på webben och i butiker och restauranger. 

På grund av den nya lagstiftningen (Betaltjänstlagen och Lagen om elektroniska pengar) som kräver att mobiloperatörerna blir betalinstitut för att få erbjuda betaltjänster, behöver du efter den 1 februari vara ansluten till WyWallet för att kunna ge en SMS gåva. 

Så här gör du

Efter ett första SMS-köp som går igenom utan att du är registrerad hos WyWallet skickas ett separat SMS ut med information om WyWallet och att om ett andra köp görs accepterar du villkoren för tjänsten och får automatiskt ett WyWallet-konto registrerat. När ett andra köp görs skickas ett SMS från WyWallet ut med bekräftelse på registreringen. Detta innebär sammantaget att du inte behöver göra någon aktiv handling för att registrera WyWallet-kontot vilket underlättar avsevärt och förbättrar användarupplevelsen.

För dig som har företagsabonnemang eller icke registrerade kontantkort, måste du registrera dig och ladda ner appen.

Gå till www.wywallet.se för mer information.

Frågor kring WyWallet besvaras via e-post eller via telefon 0771-22 50 50.

Nytt SMS:nummer för gåvor!

Du har väl inte missat att Reumatikerfonden har ett nytt SMS-nummer för gåvor från 1 februari 2013? Det gamla numret gäller inte efter detta datum. För att skänka 50 kronor till Reumatikerfonden SMS:ar du ordet GÅVA till 72901

Tack för ditt bidrag!

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.